Pages

Monday, June 11, 2012

PINKALICIOUS AND THE PINK DRINK


Könyvtárba járva a lányok szabadon válogathatnak a könyvek közül, majd ha találnak valamit, akkor közösen megbeszéljük, hogy nekik való-e és ha igen, akkor kihozzuk. 

Emese így már sokszor akadt kincsekre, amik akár többször is jártak idehaza pl. Nóri buszos könyve. De most nem erről lesz szó, hanem egy igazán rózsaszín kislányok kedvencéről, ami bevallom őszintén még nekem is az egyik favoritom. 

Pinkalicious a nagy melegben buborékfújós semmittevés közben egyszer csak rózsaszín rágógumikról álmodozik. No, de mikor megnézi a perselyét kiderül, hogy nincs benne pénze hozzá. Ekkor támad egy nagyszerű ötlete, hogy limonádét fog árulni, de nem is akármilyet, hanem rózsaszínt! Ehhez mindenféle dolgot felhasznál amit a hűtőben talál a céklától a frostingig (cukormáz). Szerencsére az első adag „furcsa” ízű lé kiömlik majd egy újabbat kever... de a történet végét már nem szeretném elárulni, de happy end-del végződik a mese. 

És ez miért is érdekes? Mert itt ez egy bevett pénzkeresési forrása a gyereknek. A hétvégén tikkasztó meleg volt és miközben sétáltunk haza egy Art Festival-ról, az egyik mellékutcában két 6-7 év körüli forma kislány árulta  a sárga és rózsaszín limonádétját! 
Helyes kis naptetős standjuk mögül a házuk előtt, persze az anyukájuk segítségével. Nem tudtunk ellenállni nekik és persze vettünk mi is egy kóstolót! De láttunk már az egyik forgalmasabb út szélén is „árusokat” és a szomszédaink is beszámoltak arról, hogy már ők is találkoztak ilyen kis árusokkal.

No comments:

Post a Comment